MöllerGårdens Hundcenter

REHABILITERING & FRISKVÅRD

Frisk Hund i Fokus

Mitt namn är Fia-Gry och jag driver Frisk Hund i Fokus, tillsammans med min 11 åriga golden retriever tik, Milou. Under min uppväxt har jag alltid haft ett stort intresse för djur och velat se till att djuren mår bra i både kropp och själ. Det började redan vid gymnasievalet, där jag valde att gå hundinriktning. Härigenom har jag fått lära mig allt från hundträning, mentalitet hos hunden, djursjukvård med mera. Genom praktik under gymnasieåren fick jag intresset för rehabilitering och friskvård för hundar. Därefter påbörjade resan mot att starta eget. Hösten 2019 började jag min Canineopat utbildning via UPH Academy. Under ett år av studier och praktik blev jag Certifierad och diplomerad Canineopat (hundfysioterapeut) och diplomerad massageterapeut för hundar. Utöver detta är jag sen gymnasiet utbildad djurvårdare med D9. Efter examination och certifiering startade jag företaget Frisk Hund i Fokus – rehabilitering och friskvård för hundar, hösten 2020. Jag har även vidareutbildat mig som Balansbollsinstruktör via Svenska Fysioterapiskolan år 2022.

Vad gör jag?
Som Canineopat och massageterapeut arbetar jag med rehabilitering och friskvård för hundar. Detta innebär att jag finns där för era hundar oavsett om det är friskvård i förebyggande syfte eller för hunden som behöver rehabilitering på grund av en skada eller andra problem i rörelseapparaten. Jag erbjuder tjänster som friskvårdsmassage, elektroterapi, hanteringsträning, valpintro och balansbollsträning.

Lite kort om:

 • Friskvårdsmassage – är en djupgående massage där vi arbetar med tryck och töjningar i musklerna. Vare sig hunden är gammal eller ung är massage bra i förebyggande syfte. Massage är bra för spända och ömma muskler, ökar cirkulationen i vävnaderna, har en avslappnande effekt. Utför snabbare bortforsling av slaggprodukter och utför trycksänkning (smärtlindrande).

 • Elektroterapi – Används ofta i behandling för olika skador och problem i muskler, leder och för skelettet. Elektroterapi är bra för smärtlindring, jonisering – flytta på ödem, förbättra nervernas ledningshastighet, avslappning och så mycket mer.

 • Hanteringsträning – Inkluderar att vänja hunden att vara bekväm på bordet, bli hanterad av någon annan, samt att kunna ligga tryggt på sidan uppe på bordet – detta för att kunna känna sig trygg vid massage.

 • Valpintro – Innebär att du som har en valp eller unghund får möjlighet att bli hanterad av någon annan, vilket är bra träning inför framtiden, som exempelvis veterinärbesök, eller friskvårdsbehandling. Här får valparna testa balansbollar, prova att bli hanterad samt öva att vara uppe på behandlingsbordet.

 • Balansträning – “Balansbollsträning ger bättre kroppskontroll = bättre självkänsla”. Vid privatträning kan du och din hund boka eget tillfälle för att få hjälp med rehabiliteringsträning, förebyggande träning eller vill ha hjälp med träningen. Här anpassas upplägget utefter din hund och era förutsättningar.

Varför är det fantastiskt?
Det som är så fantastiskt med mitt arbete är att jag får bemöta alla härliga hundar i olika storlekar, stora som små, unga som gamla, och att veta att man har kunskapen, erfarenhet och oändlig kärlek för att finnas där för hundarna och hjälpa dem när det behövs. Att få uppleva känslan när hundarna visar sin tacksamhet är nog det bästa som finns, då vet man, att man gjort rätt. Att få se att man gör skillnad för våra lurviga vänner är något som värmer extra gott i hjärtat.

Bra att veta!
Syftet med rehabilitering – Att hunden får återgå till livet som de hade innan eller få ett smärtfritt liv. Funktionen med rehabilitering är att få ökad rörelse, cirkulation och styrka. Rehabilitering eller friskvård sker efter den individuella hunden och man utgår alltid efter hundens bästa, man utgår alltså utifrån själva individen.

Friskvård – Bra oavsett om det är i rehab syfte eller om det är i förebyggande syfte. Vi alla vet att när vi människor själva anstränger oss via överträning, eller sitter för mycket vid datorn eller vad det kan vara, påverkar muskler och leder – precis som hos hundar! Alla blir vi stela, får överansträngda muskler och genom att få massage eller elektroterapi får vi en ökad cirkulation i kroppen och muskler och leder samt kropp och själv får möjlighet att återhämta sig och för att slappna av innan nytt träningspass eller ny dag! Oavsett ung eller gammal, träningshund eller sällskapshund är friskvård alltid en fördel, vi får en hund som mår bättre, blir friskare och lever längre.

Det är aldrig för sent att börja med friskvård. Vill du din hunds bästa och tänker på hur du kan förbättra eller stärka din hunds välmående, ta kontakt med en Canineopat.

Att tänka på:

 • Vet du om att din hund har störningar i rörelsemönstret, eller inte belastar korrekt eller avviker på något annat vis i sitt rörelsemönster, och beroende på hur allvarlig problemet är, och efter genomgång och utslutande hos veterinär kan det var bra att uppsöka en Canineopat, detta för att se om hunden har några muskulära problem.

 • Alla hundar oavsett ras, storlek eller ålder är välkomna!

 • Krummad rygg kan innebära att hunden är besvärad av Iliopsoas muskeln (höftböjaren), detta är en muskel som lätt kan bli påverkad sekundärt till bogarna, eftersom bogarna/frampartiet är med vid drivandet av rörelsen framåt.

Boka tid såhär

För att boka en behandling eller ett besök hos mig, sker detta antingen via mail eller sms.

 • SMS: 0763197931

 • Mail: friskhundifokus@outlook.com


  Vid bokning ange hundens
  :

 • Namn

 •  Ålder

 • Kön

 • Sjukdomshistoria (om hunden har det)

 • Orsak till behandling – friskvård eller rehab

 • Vad för behandling ni vill boka.

Kontaktuppgifter