MöllerGårdens Hundcenter

KURSUTBUD

Kurser för dig och din hund

Hos oss på MöllerGårdens Hundcenter hittar du en uppsjö av olika kurser för dig och din hund. Hos oss får du alltid hjälp av utbildade instruktörer som lyssnar på dig och din hund för att hjälpa er med exakt det du behöver. Vi arbetar enbart med positiva metoder, allt för att du och din hund ska ut så mycket som möjligt av kurserna.

Frågor om våra kurser?

Använd länken nedan för att kontakta oss med dina frågor. 

Valpkurs, 27/3 – 2022

Valpkurser Valpkurs 1 vi kommer lägga fokus på kontakt, hantering & socialisering . vi tränar även på stannakvar, inkallning sitt & ligg följsamhet mm. samt teori & akutsjukvård. För valpar 12v – 11 mån. kursen är 8 tillfällen 1 gång

Läs mer »

Kantarellsök, 26/5 – 2022

Kantarellsök Lär din hund hitta skogens guld !I denna kursen får du ”verktygen” för att lära hunden hitta kantareller!En rolig kurs som förenar nytta med nöje. Kursen är på 4 tillfällenStart 26/531/52/69/6 Avslutning Instruktör: Therese WärmePris: 1850krAnmälan sker till: Mollergardenshundcenter@live.seMärk

Läs mer »

Freestyle/HTM kurs, 31/5 – 2022

Freestyle & HTM kurs Äntligen dags för freestyle och Htm kurs. Kom och vara med på denna grymma roliga beroendeframkallande sport. Inga förkunskaper krävs mem bra om hunden fixar att vara i miljö med andra hundar. Kursen är 1,5 h.Datum

Läs mer »

Kantarellsök, 4/8 – 2022

Kantarellsök Lär din hund hitta skogens guld !I denna kursen får du ”verktygen” för att lära hunden hitta kantareller!En rolig kurs som förenar nytta med nöje. Kursen är på 4 tillfällenStart 4/8 (kl 17.30 varje tillfälle )8/811/818/8 avslutning. Instruktör: Therese

Läs mer »

Rallylydnad

Rallylydnad Rallylydnad är en sport där man går en bana uppbyggd av olika skyltar med momentbeskrivningar. Sporten bygger på vardagslydnad och rekommenderas till alla som vill förbättra sitt sammarbete med hunden samt jobba med vardagslydnad på ett roligt, individanpassat sätt!

Läs mer »
Agilitybanan

Agilitykurser

Agilitykurser Är du helt ny inom agilityvärlden eller du är en veteranare med en ny hund?  Välkommen på en kurs där vi bygger upp en stabil grund inför framtiden.  Aktuella kurser finner ni på Möllergårdens Hundkurssida på fb.

Läs mer »

Spår som aktivering

Spår som aktivering Spårkurs för dig som är nybörjare och vill ha ett roligt och enkelt sätt att aktivera din hund får ni testa på och lära er om närings spår, viltspår och personspår!  Spår är ett enkelt och roligt sätt

Läs mer »

Vardagslydnad & aktivering

Vardagslydnad och aktivering Varmt välkomna på kurs i Vardagslydnad & Aktivering. kursen är 6 tillfällen ca 1,5 hI denna roliga kursen lägger vi fokus på inkallning, plats ligg & sittning , gå fint i koppel ,testa på spår samt olika

Läs mer »

Aktivering/mixkurser

Aktiverings- & mixkurser Vet ni inte vad ni ska hitta på tillsammans? då är denna kursen något för er! Aktiverings kursen är en rolig kurs där man får testa på olika former av aktivering / hund sport med sin hund!i

Läs mer »

Viltspår & Blodspår

Viltspår & Blodspår En super rolig kurs för din hund & dig ! Helg kurs i Blod/Viltspår Låt hunden få utlopp för sin jakt lust på ett kontrollerat vis Blodspår & eftersöksspår kommer väl tillpass om man vill ha en rolig

Läs mer »

Klickerkurs

Klickerkurs I denna kursen går vi igenom klicker träning , vi lär oss hur klickern fungerar, & hur vi introdusera den för hunden. Vi lär oss olika taget övningar som kan vara nyttinga i hundträningen samt även för skojskull med

Läs mer »
hundsim

Friskvård & Massage

Kurs i Friskvård & Massage Friskvårds kurs En kort kurs för dig som vill ge din hund välbefinnande och ta hand om din vän för att förebygga ev skador. I kursen går vi igenom: Enklare massage för hemmabruk 3 grepp.

Läs mer »
Agilitybanan

Hyra Agilitybanan

Hyra Agilitybanan Hyr vår Agility bana. 50 kr i timmen / ekipage bet med swish 123 33 72141. Kostar inget under tiden man går agility kurs här. Obs! Första gången ni bokar gör ni det via mail för att få

Läs mer »

Hundpsykolog

Hundpsykolog Vi kan hjäpa till med: Utredningar . Privat rådgivning. Tränings upplägg. Privatträning, problemutredning De vanligast sakerna man vänder sig till en hundpsykolog att få hjälp med är: osäkerhet / utfall mot andra hundar & människor Rädslor för ljud –

Läs mer »

VÅRA INSTRUKTÖRER

kurser

Therese Wärme

Utbildningar Hundinstruktör , Hundpsykolog, Hundfysioterapeut, Klickerinstruktör, Canis klickertränare, kantarellsöks instruktör, Vilt & blodspårs instruktör, MIXXA instruktör och domare (Rallymix) träningsklass, start klass, klass 1 & 2. Aktiveringinstruktör  Trix Agility & rallylydnad. friskvårdsinstruktör. svenskasökhundgruppen land sjö & hav,. lärlingsutbildning preperatsök.

Kontakt: Mollergardenshundcenter@live.se

Hanna

Hej!

Hanna heter jag och är utbildad hundtränare, hundinstruktör, hunddagisföreståndare, rallylydnadsinstruktör och problemhundsutredare hos Sommenbygdens folkhögskola. 

 

För mig handlar all hundträning om belöningsbaserad inlärning för både hund och människa. Jag ser varje ekipage som unikt och vill ger dem rätt förutsättningar för att ha roligt och utvecklas, tillsammans som ett team blir all träning roligare!

 

Hundrasers ursprung och arbetsuppgift de är avlade för intresserar mig mycket. När hundar aktiveras och individuella behov tillgodoses ökar livskvalitén för både hundägare och hund!

Jag har även nördat ner mig i hundfoder både torrfoder och färskfoder.

 

Jag har 2 hundar. En blandrastik på 7 år som jag tränar i rallylydnad, canicross, personspår, viltspår, nosework/specialsök och drag.

 

Den andra hunden är en shetland sheepdogtik på snart 6 månader. Tanken med henne är att hon ska tävla i agility.

 

Utbildning:

Diplomerad hundtränare

Diplomerad hundinstruktör

Diplomerad hunddagisföreståndare 

Diplomerad problemhundsutredare (hundpsykolog)

Diplomerad rallylydnadsinstruktör

Genomförd cirkelledarutbildning Arbetarnas Bildningsförbund (ABF)

Emma-Helena Laurin

Mitt namn är Emma-Helena Laurin, jag är utbildad instruktör och har kurser i Agility, Nose work, Aktivering, Klicker, Rallylydnad, Freestyle och HTM.

Utöver detta är jag utbildad beteendevetare och regressionterpaeuft, samt även djurkommunikatör. Jag har även läst Grundkurs i läkemedelshantering s.k. D9 för smådjur. 

Jag har i nuläget två egna hundar, en Sheltie vid namn Liv som är född 2013, samt en Tervueren som heter Lo född 2019. 

Jag tävlar och tränar själv aktivt inom Agility, Rallylydnad, Nose work, Freestyle och HTM med mina egna hundar. Att träna hund är bland det bästa jag vet, att vara i bubblan bara vi i samförstånd är en känsla som inte kan sättas ord på. 

Som ni förstår så brinner jag för kommunikation mellan människa och djur, träningen skall vara rolig och givande för båda parter. Utan glädje har vi ingenting. 

Mitt mål är alltid att vara den matte och träningskompis för mina hundar som jag själv skulle velat ha om det var ombytta roller.  

Kontakt: Emma.laurin@gmail.com

Kasia Zelek

Jag har tagit hundinstruktörersexamen i augusti 2017 på Hundens Hus i Göteborg och sen dess har jag jobbat med att hålla olika kurser, privata träningar, problemhundsutredningar och konsultationer. Kurser som jag hållit är valpkurser, vardagslydnadskurser, Rallylydnad, lydnad och även mer inriktade kurser så som hundmöte- och antijaktkurser.

Mitt mål med mina kurser är att alla deltagare ska få ut så mycket som möjligt ur varje tillfälle och därför skräddarsyr jag övningarna till varje ekipage. Hundträning är någonting jag verkligen brinner för och det finns inget bättre än att kunna hjälpa till och visa redskap som ägaren sedan kan använda för att skaffa en bättre relation med sin hund genom träning. Viktigaste för mig är att man har roligt med sin hund och att man bygger upp ett fint samarbete – någonting som jag lägger lägger fokus på under mina kurser.

På min fritid driver jag en liten kennel med uppfödning av Australian Shepherd. Jag har en Aussiehane, Jack, som är min tränings- och tävlingskompis. Tillsammans har vi testat på alla möjliga hundsporter så som lydnad, nose work, sök, rallylydnad, canicross, drag. Det vi tävlar i är framförallt lydnad och rallylydnad. 

Kontakt: kzelek92@gmail.com

Martin

Hej Martin heter jag och äger MöllerGården tillsammans med Therese.

Hundar har alltid haft stor plats i mitt hjärta och de passar ju utmärkt med en hundtokig fru 😉 

Ni möter mig ibland vid inakorderingar av era hundar och även när jag fixar bygger och donar. När jag inte jobbar i/på hundcentert kör jag kranbil.

Jag är så gott som uppväxt med hundar då jag passat hundar i tonåren och när jag träffande Therese vid 16 års ålder har jag inte varit utan hund de är en stor del av mitt liv & en stor del av mitt hjärta. Nu har jag/vi Freja schäfer, Tassa Australien shepherd, Jill Australien shepherd, Luna & Lycka Mittelspitzar.

Frågor kring våra kurser?

Använd vårt kontaktformulär så återkommer vi till dig så snart vi kan.