MöllerGårdens Hundcenter

OM OSS

Ett komplett Hundcenter

MöllerGårdens Hundcenter är ett komplett anläggning för din hund. Hos oss hittar du allt från hundhotell & dagis, kursverksamhet, rehabilitering och friskvård, pälsvård och mycket mer. Vårt mål är att kunna tillgodose och underlätta de behov som du och din hund har. Therese som äger och driver MöllerGårdens Hundcenter har en gedigen utbildning som diplomerad och certifierad instruktör, hundpsykolog & hundfysioterapeut sedan 2007.  Vi har även samarbete med flertalet utbildade instruktörer/massörer/trimmare som leder kurser och tar emot besök hos oss. 

Anläggningen ligger belägen på en mysig gård i utkanten av Ängelholm. Hos oss finns flertalet berikade rastgårdar, hundsim, vattentrask, agilitybana, dagis/hotellplatser och mycket mer. Anläggningen är fräsch och har en väl berikad miljö för att passa alla våra (hund)besökare.

Therese

Hej Therese heter jag och äger och driver MöllerGårdens hundcenter. Är certifierad/diplomerad instruktör, hundpsykolog och hundfysioterapeut. 

Jag är gift med Martin har 3 söner & 5 lurviga flickor 2 Aussie Jill & Tassa, 2 Mittelspitzar Lycka & Luna & Schäfervalpen Freja. ( ja i och för sig börjar sönerna med bli rätt lurviga haha) Med tjejerna tränar jag lydnad, rally, mixxa, trix, nw, vi spårar mkt och nu ska jag ta upp söket igen efter några års uppehåll. 

Tävlandet har jag lagt på hyllan efter stroke jag fick 2016 men kanske igen i framtiden. Såklart använder vi vår fina rehab & friskvårdsavdelning där vi simmar & vattentraskar 1 gång i veckan. 

Jag håller alla möjliga sorters kurser tex valpkurser, spår & sökkurser, trixkurser, mixxakurser, mfl mer om det & mina utbildningar hittar ni på kurssidan.

Tillsammans med min mamma driver jag kennlen Amicus Fidelis vi föder upp Mittelspitzar. Jag har turen att göra & vara med dom jag älskar! lever och andas hund 24/7 365 dagar om året

Har haft turen att få köpa min mormor & morfars gård där av har vi döpt den till MÖLLERGÅRDEN efter deras efternamn, och min stora dröm har förvekligats. 

Martin

Hej Martin heter jag och äger MöllerGården tillsammans med Therese.

Hundar har alltid haft stor plats i mitt hjärta och de passar ju utmärkt med en hundtokig fru 😉 

Ni möter mig ibland vid inakorderingar av era hundar och även när jag fixar bygger och donar. När jag inte jobbar i/på hundcentert kör jag kranbil.

Jag är så gott som uppväxt med hundar då jag passat hundar i tonåren och när jag träffande Therese vid 16 års ålder har jag inte varit utan hund de är en stor del av mitt liv & en stor del av mitt hjärta. Nu har jag/vi Freja schäfer, Tassa Australien shepherd, Jill Australien shepherd, Luna & Lycka Mittelspitzar.

Ida

Jag jobbar som hundskötare på Möllergården och har hand om era älsklingar och jag tycker det är helt fantastiskt att spendera dagarna här. Det är oftast jag som jobbar eftermiddagarna/kvällarna här ute hos vovvarna. 

Jag har gått på Örkelljungas hundgymnasium. Hundar har alltid varit en stor del av mitt liv och är uppvuxen med olika raser stora som små. 

På bilden har ni mig och min ögonsten Diva som är raserna amstaff/american bully. En livlig tös med stor personlighet och en riktig glädjespridare. Hon älskar långa promenader där man får springa i skogen men spår och simning får delad förstaplats på hennes lista.

Mikael

Hej allihopa! Mitt namn är Mikael och när detta skrivs, i början på sommaren 2020, har jag jobbat på Möllergårdens Hundcenter en bit över två år. Ni får gärna kalla mig Micke!

Vovven på bilden är min omhändertagna Tibbe som heter Tugg. Jag uppvuxen på hundpensionat och kennel (men även med ett dussintal andra sorters djur såsom minigrisar, ankor, får och höns – för att nämna några!), och lärde mig krypa, gå, springa och cykla tillsammans med olika generationer hundar. Var det inte det så blev man meddragen på diverse hundutställningar och hundtävlingar med mina föräldrar som i huvudsak födde upp Maremmano, men även Border Collie och Welsh Corgi under mina tidigare år.

På gården jag bor på finns även en Flatte, Border Collie, får, höns, katter och hästar, så djur har alltid varit en självklar del i livet. Utöver att gå promenader, rasta, spåra, mata och aktivera era vovvar sköter jag även lite annat som grästrimming, målning, smått underhåll och andra gårdskarlsarbeten på Möllergården.

Kasia

Kasia heter jag och det är mig ni träffar på morgonen när ni lämnar era vovvar på dagiset! Jag älskar att gå promenader och det är oftast jag som tar era underbara hundar på upptäcktsfärder runt i Ausås! För tillfället har jag en aussie, Jack, som jag tränar och tävlar i olika grenar. Vi spenderar våra dagar ute i skogen där vi vandrar, springer eller cyklar.

Hundfrisör

Sofie

Jag heter Sofie Andersson och fyller snart 20 år.
Jag har jobbat på Möllergårdens hunddagis och pensionat som timanställd sen sommaren 2017 och kan inte annat än älska det! 

Hundar och djur har alltid varit ett en stor del av mitt liv, jag är uppväxt på bondgård med mjölkkor, katter och hundar.
Men just hundintresset tog extra fart 2015 när jag köpte min egna hund, en Shetland Sheepdog. Tanken var att vi skulle igång och tävla men tyvärr pga. kronisk sjukdom så fick vi tänka om. Men vi tränar en hel del och då är det mest agility, lydnad och nosework för rolighetens och aktiveringens skull. 

2016 började jag och min hund en 3årig utbildning tillsammans på örkelljungas hundgymnasium. Em väldigt bred utbildning med mycket kunskap som jag tar med mig och använder mig av varje dag. Utbildningarna jag har inom hund är:
– Djurvård inom djurens hälso- och sjukdvård 1 och 2
– Hundkunskap 1, 2 och 3
– Klickertränarutbildning
– Hundinstruktörsutbildning

För tillfället håller jag på att utbilda mig till hundfrisör på Swedgroom i Malmö. Utbildningen är på 1år och jag går som lärling 3 dagar i veckan och är färdig i början av november. För mer information klicka vidare till fliken ”Hundfrisör” 

Denise

Jag jobbar som hundskötare på Möllergården och sköter om era fina familjemedlemmar. Bredvid mig ser ni min allra bästa vän, finska lapphunden Lumi. Hon och jag hänger ihop och vi hittar på massa kul! Allt från att spåra, vattentraska/simma till att konditionsträna m.m.

Det Lumi och jag tycker är allra roligast är att lära in nya trick. Favorit-tricket är viskningar! Jag har levt med hundar i större delen av mitt liv och jag brinner för hundträning.

Min dolda talang är:
Påhittig när det kommer till aktivering.

Charline

Jag är egentligen utbildad hästskötare men i min utbildning hade vi även kurs i smådjur med ex. bandagering, hantering, omvårdnad lagar osv. Även jobbat med vakthundar innan. 

Är uppväxt hur många olika hundraser som helst så koll på hundar har jag! 

Jag och min sambo har tillsammans Rottweilern Whisky , Napolitansk Mastiff/Rottweilern Sparta och Tibetansk Mastiff/Kaukasisk Ovtjarka /Ciobanesc Romanesc de Bukovinan Thor. Så man kan säga att stora hundar är min grej.

Whisky och min sambo tränar mycket lydnad vilket dem båda älskar. Sparta börjar bli till åren men det blir ändå en massa promenader i skogen och vid havet som hon älskar! Lille Thor som just nu bara är 12 veckor så just nu tränar vi på allt vad valp- och vardagslydnad heter! Men planen för honom är att bli en stabil blandning av sällskapshund och vakthund på vår gård! Favoriten för alla hundarna är nog dock såklart godissök på promenaden såklart!

Titti

Jag heter Titti, lyckligt ägd av den Franska Bulldoggen Douglas. När Doggelito inte ligger på soffan och äter praliner älskar han att gå långa promenader i skogen eller använda nosen med lite nosework.

Hundar har mer eller mindre funnits med i hela mitt liv med en brokig blandning av raser( Tax, Golden Retriver, S.t Bernhard, Schäfer och Fransk Bulldogg) , så hundar är naturlig del av mitt liv. 

Tanken att jobba med hundar föddes för tolv år sedan när jag påbörjade en utbildning på Axelssons skola inom friskvård för hundar, men ibland tar livet andra vägar än vad man tänkt.

Mina och Thereses vägar har korsats några gånger under livet 😉  nu senast var det Douglas rehab  som lett till att jag är här och tar hand om era pälsningar när ni jobbar och såklart älskar jag dom alla.  Små, stora, långa, höga, smala, runda, långnos, kortnos, renras och blandras. Alla är lika underbara!

Naomi

Mitt namn är Naomi & detta är min bästavän Zoe 🐶

Jag Naomi är 20 år gammal, utbildad djursjukvårdare med inrikting på hund. Har ett stort intresse för friskvård, kost & träning hos hund. Zoe är en är blandras med Shiloh Sheperd, Vit herdehund & långhårig schäfer på 1 år med mycket energi & alltid pigg på vad dagen har att erbjuda.

Vi spenderar främst tiden i skogen där vi jobbar med allt ifrån kommunikation, spårning & långa sköna promenader. Vi har börjat så smått med dragträning efter cykel vilket är en favorit sysselsättning från bådas sida, desto fortare desto bättre om Zoe får bestämma. När vi inte tränar eller utforskar skogen så busar vi gärna med hundvänner, umgås med resterande familj eller myser i sängen till en härlig film & ett gott tuggben. 

Vi ser fram emot att träffa just dig på Möllergårdens hundcenter 💘

Varma hälsningar Naomi & Zoe! 

Oliver

Hej jag heter Oliver och är 20 år och bor i Strövelstop.


Tycker om att umgås med vänner på fritiden och har har haft allt från chihuahua till amstaff och rottweiler har även gått hund gymnasium på segra gymnasiet i Östra Ljungby. Rycker in extra hos vovvarna här på MöllerGården.

Simon

Jag har alltid haft hundar runt omkring mig och det har alltid varit ett stort intresse. Jag har en blandras mellan tervueren och vit herdehund som heter Asha. Jag och Asha har tränat i agility, näringsspår, lydnad och nosework m.m.

Jag har läst djur med inriktning hund på Munkagårdsgymnasiet med extra kurser i hundmassage och friskvård av hund, samt träning av hund. I kursen träning av hund lärde jag mig hur man lär ut andra och hur man gör en problemhundslösning.

Monica

Hej,
Jag har haft hund i nästan hela mitt liv, min första hund var en dvärgpudel. Söt som socker! I vuxen ålder har det varit mest jakthundar, tex labrador och jaktcockerspaniel och nu senast Wilda, en korsning springerspanel/wachtel, ett busfrö som gör själ för sitt namn! En fantastisk jaktkompis med härlig energi.  

Jag rycker in extra när det behövs på MöllerGården.