MöllerGårdens Hundcenter

OM OSS

Ett komplett Hundcenter

MöllerGårdens Hundcenter är ett komplett anläggning för din hund. Hos oss hittar du allt från hundhotell & dagis, kursverksamhet, rehabilitering och friskvård, pälsvård och mycket mer. Vårt mål är att kunna tillgodose och underlätta de behov som du och din hund har. Therese som äger och driver MöllerGårdens Hundcenter har en gedigen utbildning som diplomerad och certifierad instruktör, hundpsykolog & hundfysioterapeut sedan 2007.  Vi har även samarbete med flertalet utbildade instruktörer/massörer/trimmare som leder kurser och tar emot besök hos oss. 

Anläggningen ligger belägen på en mysig gård i utkanten av Ängelholm. Hos oss finns flertalet berikade rastgårdar, hundsim, vattentrask, agilitybana, dagis/hotellplatser och mycket mer. Anläggningen är fräsch och har en väl berikad miljö för att passa alla våra (hund)besökare.

Therese

Hej Therese heter jag och äger och driver MöllerGårdens hundcenter. Är certifierad/diplomerad instruktör, hundpsykolog och hundfysioterapeut. 

Jag är gift med Martin har 3 söner & 5 lurviga flickor 2 Aussie Jill & Tassa, 2 Mittelspitzar Lycka & Luna & Schäfervalpen Freja. ( ja i och för sig börjar sönerna med bli rätt lurviga haha) Med tjejerna tränar jag lydnad, rally, mixxa, trix, nw, vi spårar mkt och nu ska jag ta upp söket igen efter några års uppehåll. 

Tävlandet har jag lagt på hyllan efter stroke jag fick 2016 men kanske igen i framtiden. Såklart använder vi vår fina rehab & friskvårdsavdelning där vi simmar & vattentraskar 1 gång i veckan. 

Jag håller alla möjliga sorters kurser tex valpkurser, spår & sökkurser, trixkurser, mixxakurser, mfl mer om det & mina utbildningar hittar ni på kurssidan.

Tillsammans med min mamma driver jag kennlen Amicus Fidelis vi föder upp Mittelspitzar. Jag har turen att göra & vara med dom jag älskar! lever och andas hund 24/7 365 dagar om året

Har haft turen att få köpa min mormor & morfars gård där av har vi döpt den till MÖLLERGÅRDEN efter deras efternamn, och min stora dröm har förvekligats. 

Martin

Hej Martin heter jag och äger MöllerGården tillsammans med Therese.

Hundar har alltid haft stor plats i mitt hjärta och de passar ju utmärkt med en hundtokig fru 😉 

Ni möter mig ibland vid inakorderingar av era hundar och även när jag fixar bygger och donar. När jag inte jobbar i/på hundcentert kör jag kranbil.

Jag är så gott som uppväxt med hundar då jag passat hundar i tonåren och när jag träffande Therese vid 16 års ålder har jag inte varit utan hund de är en stor del av mitt liv & en stor del av mitt hjärta. Nu har jag/vi Freja schäfer, Tassa Australien shepherd, Jill Australien shepherd, Luna & Lycka Mittelspitzar.

Denise

Jag jobbar som hundskötare på Möllergården och sköter om era fina familjemedlemmar. Bredvid mig ser ni min allra bästa vän, finska lapphunden Lumi. Hon och jag hänger ihop och vi hittar på massa kul! Allt från att spåra, vattentraska/simma till att konditionsträna m.m.

Det Lumi och jag tycker är allra roligast är att lära in nya trick. Favorit-tricket är viskningar! Jag har levt med hundar i större delen av mitt liv och jag brinner för hundträning.

Min dolda talang är:
Påhittig när det kommer till aktivering.

Marcus

Marcus Wärme jag är en hundälskare som är Uppväxt på hundcentret . Son till Therese och Martin. 

Mig träffar ni hos hundarna på dagis och hundhotellet.

Utbildning Hundskötare.

Titti

Jag heter Titti, lyckligt ägd av den Franska Bulldoggen Douglas. När Doggelito inte ligger på soffan och äter praliner älskar han att gå långa promenader i skogen eller använda nosen med lite nosework.

Hundar har mer eller mindre funnits med i hela mitt liv med en brokig blandning av raser( Tax, Golden Retriver, S.t Bernhard, Schäfer och Fransk Bulldogg) , så hundar är naturlig del av mitt liv. 

Tanken att jobba med hundar föddes för tolv år sedan när jag påbörjade en utbildning på Axelssons skola inom friskvård för hundar, men ibland tar livet andra vägar än vad man tänkt.

Mina och Thereses vägar har korsats några gånger under livet 😉  nu senast var det Douglas rehab  som lett till att jag är här och tar hand om era pälsningar när ni jobbar och såklart älskar jag dom alla.  Små, stora, långa, höga, smala, runda, långnos, kortnos, renras och blandras. Alla är lika underbara!

Emma-Helena

Mitt namn är Emma-Helena Laurin, jag är utbildad instruktör och har kurser i Agility, Nose work, Aktivering, Klicker, Rallylydnad, Freestyle och HTM.

Utöver detta är jag utbildad beteendevetare och regressionterpaeuft, samt även djurkommunikatör. Jag har även läst Grundkurs i läkemedelshantering s.k. D9 för smådjur. 

Jag har i nuläget två egna hundar, en Sheltie vid namn Liv som är född 2013, samt en Tervueren som heter Lo född 2019. 

Jag tävlar och tränar själv aktivt inom Agility, Rallylydnad, Nose work, Freestyle och HTM med mina egna hundar. Att träna hund är bland det bästa jag vet, att vara i bubblan bara vi i samförstånd är en känsla som inte kan sättas ord på. 

Som ni förstår så brinner jag för kommunikation mellan människa och djur, träningen skall vara rolig och givande för båda parter. Utan glädje har vi ingenting. 

Mitt mål är alltid att vara den matte och träningskompis för mina hundar som jag själv skulle velat ha om det var ombytta roller.  

Hanna

Hej!

Hanna heter jag och är utbildad hundtränare, hundinstruktör, hunddagisföreståndare, rallylydnadsinstruktör och problemhundsutredare hos Sommenbygdens folkhögskola. 

 

För mig handlar all hundträning om belöningsbaserad inlärning för både hund och människa. Jag ser varje ekipage som unikt och vill ger dem rätt förutsättningar för att ha roligt och utvecklas, tillsammans som ett team blir all träning roligare!

 

Hundrasers ursprung och arbetsuppgift de är avlade för intresserar mig mycket. När hundar aktiveras och individuella behov tillgodoses ökar livskvalitén för både hundägare och hund!

Jag har även nördat ner mig i hundfoder både torrfoder och färskfoder.

 

Jag har 2 hundar. En blandrastik på 7 år som jag tränar i rallylydnad, canicross, personspår, viltspår, nosework/specialsök och drag.

 

Den andra hunden är en shetland sheepdogtik på snart 6 månader. Tanken med henne är att hon ska tävla i agility.

 

Utbildning:

Diplomerad hundtränare

Diplomerad hundinstruktör

Diplomerad hunddagisföreståndare 

Diplomerad problemhundsutredare (hundpsykolog)

Diplomerad rallylydnadsinstruktör

Genomförd cirkelledarutbildning Arbetarnas Bildningsförbund (ABF)